VICTOR RODRIGO

Professor i Coreògraf

9

Professor, coreògraf i ballarí. L’any 1985 obté el certificat CAED-Jazz per impartir formació de dansa-jazz. Es forma en dansa i teatre musical a Barcelona, ​​Londres i Nova York i inicia la seva carrera professional com a ballarí i coreògraf al Grup Estudi Anna Maleras.

El 1987 funda Vincles, la seva pròpia companyia amb la que crea, balla i dirigeix ​​espectacles com Mort a Venècia, Vincles, Vaig de blueso NOentre d’altres. Com a coreògraf ha treballat per a múltiples formats: Cerimònia d’inauguració dels Special Olympics (2010, 2012 i 2014), ha coreografiat els esdeveniments organitzats pel F.C. Barcelona durant 5 anys, TV sèries com Barcelona, ​​ciutat neutral, dirigida per Sonia Sánchez (TV3, 2010), l’obra de teatre Carmela, Lili, Amanda, dirigida per Marc Chornet (2011) o la pel·lícula Una carta per a Evita, dirigida per Agustí Villaronga (TVE, 2012). També ha dirigit i coreografiat l’espectacle Aires en Moviment, (Buenos Aires, Argentina, 2013). Recentment ha coreografiat i actuat en l’obra teatral Vaig ser pròsper, basada en La Tempesta de Shakespeare i dirigida per Marc Chornet (Barcelona, ​​2018). Ha estat convidat com a professor i coreògraf a la Companyia Prodanza, dirigida per Laura Alonso (L’Havana, Cuba, 2014).

És Codirector del Jazz Festival de Barcelona, ​​membre del jurat del Xic & Dans International Contest (Andorra, 2018) i també ha dirigit i programat el festival Eixample de dansa.

És un reconegut conferenciant sobre jazz, dóna sovint conferències sobre els orígens i l’evolució de la dansa jazz i el conviden assíduament a l’Institut del Teatre i la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment és professor de jazz a la universitat privada ESART.

Ha dirigit la formació professional de jazz i la companyia pre-professional de dansa jazz de l’Escola de Dansa Luthier (Barcelona). Ha participat en l’elaboració del programa de dansa jazz ACADE (sector de professors europeus d’art) i va ser escollit com a professor per preparar a professors de dansa jazz per al programa ACADE. Treballa sovint com a mestre de jazz a stages internacionals a l’estranger i recentment ha estat convidat a la Universitat de Jerusalem, Sicília, Buenos Aires, l’Havana i El Salvador.

La intenció de Víctor Rodrigo és fusionar el jazz i el teatre per oferir espectacles que arribin al públic més ampli. Les seves classes es caracteritzen per unir l’aprenentatge de tècnica i ritme, per desenvolupar la capacitat d’apreciar i reconèixer diferents estils musicals (Blues, soul, jazz-rock, musical …) així com de ballar-los usant diferents tècniques (Dunham, Ailey, Mattox, Simonson, afro- Cuban …). A més, en les seves classes imparteix coneixements sobre els orígens i la història dels estils de jazz i de dansa jazz.