loader image

MORT A VENÈCIA

Espectacle de la Companyia de Dansa Vincles dirigit per Mingo Ràfols i amb la dramatúrgia de Guillem Clua. Adaptació de la novel·la de Thomas Mann.

Amb aquest espectacle la CIA Vincles, assumeix l’ambiciós projecte de versionar la immortal obra de T. Mann per a l’escena. Motivats per abordar el text amb un llenguatge diferent i innovador, el teatre-dansa, aconsegueixen la fusió dels dos llenguatges escènics i generen una riquesa formal que multiplica les possibilitats escèniques: dansa, text i música es complementen per assolir una creació sorprenent. Parteixen dels trets bàsics de la història i la traslladen a un període de temps inconcret i pròxim a l’espectador. Els personatges es mouen en un entorn on conflueixen realitat sentiments, somnis i metàfores escèniques.

Estrenat a la Sala Muntaner (Barcelona).

Coreografia: Víctor Rodrigo

Direcció escènica: Mingo Ráfols i Víctor Rodrigo

Música: Dani Espasa

NOTICIES / CRÍTIQUES

Deja al público con una sonrisa de satisfacción. En primer lugar, por su contundente transparencia. Y es que se entiende todo (…) con un estilo directo, sencillo, lleno de sentimientos y de buen humor. Por mucho que nos encontremos por medio con las reflexiones de Mann sobre el arte, la belleza, el esfuerzo creativo, el amor y la muerte, el espectáculo opta por encima de todo por la claridad de lo que se cuenta.

RAMON OLIVER

Esta historia, que se explica con habilidad y sutileza, se refiere sobre todo al artista, a la crisis de creación y a los sentimientos. No se ha tratado tanto de reproducir o recrear la novela de Mann, sino de proponer una lectura propia y original de ésta. Y este objetivo se consigue. Mort a Venècia es un bello espectáculo.

GONZALO PÉREZ DE OLAGUER

El Periódico de Catalunya